MARDİN MİDYAT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 DERS ÜCRETİ KARŞILIĞI ÖĞRETMENLİK BAŞVURU KILAVUZU

2023-2024 DERS ÜCRETİ KARŞILIĞI ÖĞRETMENLİK BAŞVURU KILAVUZU

"Ücretli Öğretmenlik Başvuru Kılavuzu"

Başvuru Formu (Not: Bilgisayar Ortamında Doldurulmuş ve İmzalanmış Olacak)

 

MARDİN-MİDYAT

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

 

DERS ÜCRETİ KARŞILIĞI ÖĞRETMENLİK BAŞVURU KILAVUZU

 

Başvuru Şekli ve Süresi:

 

Başvurular, 01/08/2023 tarihinde kılavuzun web sayfamızdan ilan edilmesi ile başlayacak olup eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecektir. Komisyonun ilk görevlendirme tarihine kadarki yapılan başvurular birinci öncelikli olarak değerlendirilecek, ilk görevlendirme tarihinden sonraki başvurular ise ikinci öncelikli olarak değerlendirmeye alınacaktır.

 

Ücretli öğretmenlik başvurusunda bulunanların mağdur olmaması için e-devlette özellikle Branş, KPSS yılı ve KPSS Puanı-Puan türü girişlerini doğru girmeleri gerekmektedir. Başvuru yapılan branşa uygun KPSS Puan Türü seçilmelidir. Aksi takdirde yanlış bilgi girişinden başvuru yapan sorumludur.

Ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilecekler e-Devlet sistemi üzerinden başvurusunu yapacaklardır. Başvurusunu yapanlar mutlaka duyurudaki "Başvuru Formunu" ve bu formda istenen belgeleri Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Birimine elden teslim edeceklerdir. Belgelerini ve başvuru formunu elden teslim etmeyenlere görev verilemeyecektir.

 

Görevlendirme Süreci:

İhtiyaç oluştuğunda görevlendirmeler başvuru kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılmaya devam edilecektir.

 

 

İlgili Mevzuat

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin 01/12 /2006 tarih ve 2006 /11350 sayılı Karar

119 Sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı

155 Sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı

133 Sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı

Merkezi Bütçe Kanunu

Milli Eğitim Bakanlığı Norm Kadro Yönetmeliği

Talim Terbiye Kurulu'nun 80 no'lu Kararı

657 Sayılı DMK'nun 48. ve 176. Maddesi

MEB'nın Okul Öncesi genel Müdürlüğünün 02.09.2010 tarih ve 2757 sayılı yazısı

Talim Terbiye Kurulu'nun 9 nolu Kararı

 

 

 

           

 

 

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS ÜCRETİ KARŞILIĞI ÖĞRETMENLİK İÇİN;

 

Genel Açıklamalar

Bu kılavuz 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Ders Ücreti Karşılığı Ücretli Öğretmenlik için başvuru ve yerleştirmelere ilişkin esas ve usulleri belirlemek amacı ile oluşturulmuştur.

Üniversitelerin lisans, önlisans programlarından mezun olanların başvuruları kabul edilecek, lise veya dengi (ortaöğretim mezunu) adayların müracaatları ise kabul edilmeyecektir.

Bu kılavuzda yapılan açıklamalara ek olarak oluşabilecek değişiklikler ile uygulamalara yönelik açıklamalar http://midyat.meb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.

 

 

Aranılan Genel Şartlar

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için bu şart aranmayacaktır.)

Kamu haklarından mahrum bulunmamak

Türk Ceza Kanunu'nun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak

Sağlık durumunun öğretmenlik görevini yapmasına engel olmadığını sağlık ocaklarından-Aile Hekimliklerinden son altı aylık süre içinde alacağı "Sağlık Raporu" ile belgelendirmek.

Askerlik yükümlüsü olan adayların askerlikle ilişkisi bulunmamak

 

Askerlikten muaf olmak,

 

Askerliğini yapmış olmak,

 

Askerliği tecil edilmiş olmak şart.

 

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar bakımından, öğreniminin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği yapılmış olmak.

Sabıka durumu ile ilgili Adliyeden veya (e-devletten) son altı aylık süre içinde alacağı Adli Sicil Kayıt belgesi ile belgelendirmek

2023-2024 Eğitim Öğretim döneminde Ders Ücreti Karşılığı ücretli öğretmenlik başvurusu yapan adayların müracaatları sadece 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde geçerlidir.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak çalışmamak

Başvuru esnasında yanlış beyanda bulunduğu anlaşılan adaylar görevlendirilmişlerse görevlendirmeleri iptal edilir ayrıca haklarında yasal işlem başlatılır.

 

 

 

 

Görevlendirmelerin Yapılmasına Dair Esaslar

 Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9'uncu maddesinde; "(1) Öğretmen sayısının yetersiz olması hâlinde;

   a) Yükseköğrenimli olmak koşuluyla;

Bu Karar kapsamındaki yönetici ve öğretmenler dışındaki resmî görevliler ile sınıf öğretmenlerine ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate,

Resmî görevi bulunmayanlar ile emeklilere, okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumları ile yabancı uyrukluların eğitim gördüğü geçici eğitim merkezlerinde haftada 30 saate,  kadar ek ders görevi verilebilir.

Bu çerçevede;

Anılan Kararın 9'uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendi kapsamında ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirileceklerde sırasıyla:

Mezuniyeti, görevlendirileceği alanın öğretmen atamasına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları arasında yer alanlara,

Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programı mezunlarından, görevlendirileceği alan dışındaki programlardan mezun olup yan alanı görevlendirileceği alana uygun olanlara,

Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programı mezunlarından, görevlendirileceği alan dışındaki programlardan mezun olup mezuniyeti görevlendirileceği alana yakınlık gösterenlere,

Mezuniyeti görevlendirileceği alana yakınlık gösterenlerden başlamak üzere diğer yükseköğretim programı mezunlarına, öncelik verilecektir.

Birinci madde kapsamında yapılacak görevlendirmelerde, Talim ve Terbiye Kurulunun "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları"na ilişkin Kurul Kararında belirtilen öncelik durumları dikkate alınacaktır.

Ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilecekler e-Devlet sistemi üzerinden başvurusunu yapacak ve bu kılavuzda belirtilen "Başvuruda Teslim Edilecek Belgeleri" mutlaka Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Birimine elden teslim edeceklerdir. Başvuru evraklarını elden teslim etmeyenlere kesinlikle görev verilmeyecektir.

 

Bir alana birden fazla aynı nitelikleri taşıyanların başvuruları hâlinde bu kılavuzun yayınlanmasından sonra da olsa MEB tarafından ücretli öğretmen görevlendirmelerine ilişkin bir yazı olması durumunda bu yazıya göre, değilse sırasıyla;

Kamu Personel Seçme Sınavı puanı yüksek olanlara (Adaylar geçerlilik süresi olan en yüksek KPSS puanlarından istedikleri ile başvurabileceklerdir.),

KPSS puanı olmaması durumunda daha önce ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilenlere,

Eşitlik halinde diploma notu yüksek olanlara öncelik verilecek,

Eşitliğin devamı halinde görevlendirilecekler kura ile belirleneceklerdir.

Ücretli öğretmen olarak görevlendirilenlerin gerektiğinde güvenlik soruşturmaları da yapılabilecek, soruşturmaları sonucunda çalışmalarına engel teşkil eden adli veya idari bir engelin olması durumunda görevlendirmelerine son verilecektir.

Emekliler, yaş haddini aşmamış olmaları kaydıyla ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilebilecektir.

Görevlendirmeler Kaymakamlık Onayı ile yapılacaktır.

Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumların belirttikleri ihtiyaçlara göre görevlendirmeler yapılacaktır.

Görevlendirmeler ile ilgili listeler http://midyat.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanacak olup; ayrıca adaylara, başvuru sırasında verdikleri iletişim bilgilerinden ulaşılacaktır.

Evraklarını tamamlayan adayların görevlendirme onayı alınarak SGK girişi yapılmasının ardından okul/kurumdaki görevine başlatılması sağlanacaktır.

Yerine kadrolu atama yapıldığı ya da görevlendirildiği kurumda ihtiyaç kalmaması halinde, adayın kendisinden kaynaklanmayan nedenlerle görevi sona eren adaya, talep etmesi halinde kurumlarda ihtiyaç bulunduğunda öncelik tanınacaktır.

Herhangi bir özrü olmaksızın okul müdürlüğüne (bir hafta önceden) yazılı bilgi vermeden görevi bırakanlara Müdürlüğümüzce eğitim-öğretim yılı boyunca bir daha görevlendirme yapılmayacaktır.

Ücretli Öğretmenler görevleri esnasında hakkında yapılan şikayetler var ise disiplin işlemleri uygulanacak ve gerekirse görevlendirilmesi iptal edilecektir. Bu durumda ilgili hiçbir hak talep edemeyecektir.

Ücretliöğretmenler     performanslarına          göre     okul     müdürleri        ve        müdürlüğümüzce değerlendirilecek ve gerektiğinde görevine son verilebilecektir.

 

 

İSTENİLECEK EVRAKLAR

Başvuruda Teslim Edilecek Belgeler:

Başvuru Formu(Bu Kılavuz Ekinde Verilen Form Bilgisayar Ortamında Doldurulmuş ve İmzalanmış Olacak)

Diploma veya Mezuniyet veya Çıkış Belgesi (Aslı ve Fotokopisi)

Varsa KPSS Sonuç Belgesi

İhtiyaç halinde bir önceki öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirildiğine ilişkin yazı

Varsa Pedagojik Formasyon Belgesi/Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Belgesi Aslı ve Fotokopisi (Eğitim Fakültesi Mezunları Hariç) (Varsa)

Varsa Kurs/Seminer Belgesi (Özel Eğitim Sertifikası-Sınıf Öğretmenliği Sertifikası-Yan Alan v.b)(Varsa)

Görev Verilmesi Halinde Teslim Edilecek Belgeler:

Başvuru Formu(Bu Kılavuz Ekinde Verilen Form Bilgisayar Ortamında Doldurulmuş ve İmzalanmış Olacak)

İhtiyaç halinde bir önceki öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirildiğine ilişkin yazı

Varsa KPSS Sonuç Belgesi

Diploma veya Mezuniyet veya Çıkış Belgesi (Aslı ve Fotokopisi)

Varsa Yurtdışı Okul Mezunlarından Denklik Belgesi (Aslı ve Fotokopisi)

Varsa Pedagojik Formasyon Belgesi/Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Belgesi Aslı ve Fotokopisi(Eğitim Fakültesi Mezunları Hariç) (Varsa)

Varsa Kurs/Seminer Belgesi (Özel Eğitim Sertifikası-Sınıf Öğretmenliği Sertifikası-Yan Alan v.b)(Varsa)

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Fotokopisi (Nüfus Cüzdan Örneği)

Sabıka Kaydı (E-Devletten Alınabilir)

Sağlık Raporu (Aile Hekiminden Alınabilir)

1 Adet Fotoğraf

Erkek Adaylar İçin Askerlikle İlişkili Olmadığına Dair Belge

 

Cumhuriyet caddesi Hükümet Konağı 2.Kat Midyat/MARDİN - 04824622761 04824627072

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.